Hvorfor Støtte Os

Hvorfor støtte Langelands body- og motionsklub med at bygge eller finde lejemål til et nyt tidssvarende fitnesscenter?

 

Vores aktiviteter ud over almindelig fitnesstræning:

• Vi har en lang række samarbejder med skoler, institutioner og projekter omkring fitness for unge. Vi har haft et mangeårigt samarbejde med øens ungdomsskoler, og siden kommunalreformen Langelands Ungdomsskole. Klubben har været ramme om fitnesstræning for at alle øens unge. Træningen har været gratis, og har i perioder haft op til 60 tilmeldte på flere hold. Det er klubbens egne instruktører der har været undervisere, og på den måde, har de unge, fået en tryg introduktion til motionsdyrkning og udvikling af kroppen.

•Ligeledes har der de lokaler skoler i området brugt klubben som en aktiv del af deres idrætsundervisning. Det er både den daværende Rudkøbing Skole og Rudkøbing Efterskole. I dag er det primært Ørstedsskolen og Langelands Efterskole. Ofte har det været et tæt samarbejde med klubbens instruktører og idrætslæreren.

• Flere institutioner, blandt andet Småskolen ved Nakkebølle Fjord, Skrøbelevhus, Asylcenter Holmegaard, og et lokalt OPP projekt, Team Ung, har benyttet klubbens rammer, til at give udsatte og sårbare unge en mulighed for at bruge deres krop aktivt, og til at begå sig i en idrætsforening (se vedlagte avisartikler). Senest har vi opstartet træning for en gruppe skoletrætte elever på Ørstedsskolen, i tæt samarbejde med Langeland Ungdomsskole.

Hvad ønsker vi?

• Vi har i dag et ældre klublokale, der oprindeligt er opført som omklædningsrum til Rudkøbing Boldklub i 1940’erne, og siden hen ombygget til klublokale for vores forening. Bygningen blev i år 2000 udvidet med frivillig arbejdskraft, til sin nuværende størrelse på ca. 271 m2. Bygningen er utidssvarende til sit formål, alt for lille til de mange medlemmer, dårligt isoleret, og taget har det ikke for godt.

• For at følge med medlemmernes og samarbejdspartnerens ønsker om flere træningsformer, flere maskiner og mere plads, har vi indledt processen, med at rejse kapital, til at opfører nye klubfaciliteter.